Τα Νέα του NESTORAS F.C.

nestories -παιδική διατροφή

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος κατά την οποία οι διατροφικές συνήθειες, η καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής αλλάζει σε μεγάλο βαθμό ειδικά στα παιδιά με τη λήξη της σχολικής περιόδου. Απαραίτητο είναι για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του οργανισμού να ακολουθούνται συγκεκριμένες διατροφικές οδηγίες. Ένα παραπάνω εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη παγκοσμίως σε παιδική παχυσαρκία. Μερικές υγιεινές διατροφικές συμβουλές είναι οι εξής:

Προσοχή στην ενυδάτωση

Το καλοκαίρι ο οργανισμός για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του αποβάλει υγρά από το σώμα του με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται πολύ γρήγορα. Για την πρόληψη της αφυδάτωσης απαραίτητο είναι τα παιδιά να φροντίζουν να προσλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μόνο στην άσκηση.

καλοκαίρι και παιδική διατροφή

Απαραίτητο πρωινό

Τα περισσότερα παιδιά αφού δεν έχουν σχολείο και ξυπνάνε αργά συνήθως χάνουν το πρωινό γεύμα το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά της ημέρας διότι είναι αυτό που δίνει την ενέργεια για να μπορέσει να λειτουργήσει το σώμα. Προσπαθήστε να εξασφαλίσετε αυτό το γεύμα καθημερινά. Ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρωινό μπορεί να είναι ένα ποτήρι γάλα ημιάπαχο μαζί με δημητριακά ή 1φέτα ψωμί και λίγο μέλι. Εξίσου υγιεινή επιλογή είναι και το 1 αβγό με 1 φέτα ψωμί και 1 φρούτο.

Επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Τα φρούτα και τα λαχανικά θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων στα παιδιά για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του οργανισμού τους. Μην ξεχνάτε να δίνετε φρέσκα φρούτα σε ενδιάμεσα γεύματα (πρόγευμα- απογευματινό) και σαλάτα με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων στο μεσημεριανό. Έξυπνη συμβουλή αποτελούν τα σπιτικά smoothies: 1ποτήρι γάλα ή γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά και 1-2 φρούτα στο μπλέντερ.

Υγιεινά γεύματα στην παραλία

Κατά τη διάρκεια των διακοπών όπου το παιδί περνάει πολλές ώρες στη θάλασσα εξασφαλίστε την επαρκή πρόσληψη γευμάτων. Προτιμείστε υγιεινά σνακ στην παραλία όπως φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και χυμούς ενώ φροντίστε για την επαρκή του ενυδάτωση. Τέλος, μην κρατάτε πολλές ώρες το παιδί σε ασιτία.